Bediüzzaman ve Uhuvvet-i İslamiye

Faaliyetlerimiz

Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 52.yılında vakfımız tarafından "Bediüzzaman ve Uhuvveti İslamiyye" isimli bir program ile yad ediliyor.

“Evet, tevhid-i imanî, elbette tevhid-i kulûbu ister. Ve vahdet-i itikad dahi, vahdet-i içtimaiyeyi iktiza eder. Evet, inkâr edemezsin ki, sen bir adamla beraber bir taburda bulunmakla, o adama karşı dostâne bir rabıta anlarsın; ve bir kumandanın emri altında beraber bulunduğunuzdan, arkadaşâne bir alâka telâkki edersin. Ve bir memlekette beraber bulunmakla, uhuvvetkârâne bir münasebet hissedersin. Halbuki, imanın verdiği nur ve şuurla ve sana gösterdiği ve bildirdiği esmâ-i İlâhiye adedince vahdet alâkaları ve ittifak rabıtaları ve uhuvvet münasebetleri var.” diyerek hayatını mü’minler arasındaki muhabbet, uhuvvet ve ittihadı sağlama cehd ve gayreti ile geçiren Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri vefatının 52.yılında vakfımız tarafından “Bediüzzaman ve Uhuvveti İslamiyye” isimli bir program ile yad ediliyor.

25 Mart 2012 Pazar günü Başakşehir Çınar Koleji Kongre Salonunda düzenlenecek programın detayları;

Yer: Çınar Kongre Merkezi
Tarih: 25 Mart 2012 Pazar
Saat: 14:30

PROGRAM:
– Kur´an Tilaveti
– Sinevizyon
– Açılış Konuşması
– Safa MÜRSEL
“Bediüzzaman ve Sekülerizm”
– Ali OKTAY “İlahi Dinletisi”
– Prof. Dr. Ahmet AKGÜNDÜZ
“İslam Kardeşliği”